Current Position:Home > Xserve Raid not shutting down

Xserve Raid not shutting down

Update:11-30Source: network consolidation
Advertisement
Hi, We are having a problem with our Xserve RAID, which is direct connected to our Powermac G5. When we shut down the computer, we generally turn off the RAID right after. Occasionally (like once every two weeks), when we go to turn the Raid off, it just will not turn off (No matter how long, or how many times we press the power button on the back). Is there some kind of fail safe, that won't let it turn off if something is going on within the RAID? What else could cause this?
Thanks in advance for any help anyone could offer...

The Best Answer

Advertisement
I had this same problem in the past week. I couldn't get RAID admin to detect the unit and rebooting etc didn't work. What I did do was unmount the RAID itself from the desktop and then reboot; afterwards I could shut down the RAID unit from the system > shutdown menu.
I should add that my RAID Admin tool didn't detect the unit until I unmounted it and rebooted, but after rebooting it did detect the unit fine.
Of course this may not be the case with you- but it's worth a shot if you haven't already tried it.
Good luck!
Paul
Message was edited by: Paul Munro
  • Xserve Raid not shutting down Update:11-30

    Hi, We are having a problem with our Xserve RAID, which is direct connected to our Powermac G5. When we shut down the computer, we generally turn off the RAID right after. Occasionally (like once every two weeks), when we go to turn the Raid off, it

  • How to turn on and shut down Xserve RAID when G5 starts Update:11-30

    Hello, Finally i Put my Xsevre RAID in the Aiino ClusterMaster 12U connected with the G5 via the two fibre channel and one ethernet to control start up and shut down. Since I don't leave the machine always on when not on schedule, everytime I Start t

  • Xserve RAID Admin Tool 1.5.1 not quite working Update:10-11

    I have an Xserve RAID that's currently at firmware 1.3.2/1.26a according to Xserve RAID Admin Tool 1.5.1. However, when I try to upgrade the firmware to 1.5.1 via the RAID Admin Tool 1.5.1, it just doesn't do anything--it accepts the .xfb file and th

  • Xserve RAID lost RAID 5 array on right/bottom controller Update:10-11

    I cleanly shut down an Xserve G5 with an Xserve RAID attached and then powered off the Xserve RAID this morning. I replaced a failing memory module in the Xserve and moved the rack 6". I then powered on the Xserve RAID, waited for a couple minutes un

  • XServe Raid Controller Replacement Update:11-30

    My XRaid runs fine, then shows a fault on one of the two RAID controllers. The other takes over, and everything works as far as serving files, but the array attached to the RAID controller with the fault will not allow files to be written or created.

  • XServe Raid won't mount after drive replacement Update:11-30

    We had a drive go bad on an XServe Raid.  We replaced the drive.  It went through the rebuilding process. Now we can't mount the raid.  The verify in the disk utility is successful but it still won't mount.  What are we missing?I have managed to fix

  • Dropped Frames w/Xserve RAID: Solution Update:11-30

    We were having problems with capturing DV footage onto our new Xserve RAID and having dropped frames or even image freeze during the capture. Found some threads on the Xserve RAID forum regarding the issue and after following some of the suggestions

  • XServe-RAID Offsite Backup Update:11-30

    I was hoping to use the left controller of the RAID to backup all my clients using TimeMachine and then have the right controller mirror that on the fly (so that would be RAID 50). I was then hoping that I could swap out ALL the right controller driv

  • Xserve Raid Not Showing all Drives Empty - No Green Lights on Xserve Raid Drives Update:11-30

    I have an Xserve Raid.  I recently set it up with my Xserve server with fiber cables and now when the Xserve Raid system boots and starts all the drives show as empty in the Raid monitor.  Not sure if I have something configured wrong and I think I s

  • Xserve RAID: Server Monitor says degraded, disk utility says mirror FAILED. Update:11-30

    Xserve Quad Intel 4x2GH 4096 GB RAM OS X Server 10.4.11 Xserve RAID 7TB 14x 500 GB ADM via dual fiber channel, Mirrored, 3.5 TB array. Flashing yellow indicator light on Xserve this morning. Investigated and found that RAID Admin says everything is O