Current Position:Home > My FlashDrive is no longer listed under my Computer, nor does its LED light once plugged in to a USB port.

My FlashDrive is no longer listed under my Computer, nor does its LED light once plugged in to a USB port.

Update:10-11Source: network consolidation
Advertisement
Hi,
The FlashDrive was listed under my Computer once plugged in to a USB port of either a computer of mine.
It was working well yesterday with all my Computers, HP laptop with a USB 3.0, 2.0.(Windows 7 64Bit), and with my Desktop Computer with P 4(Two operating systems: Windows XP SP3 32Bit, and Windows XP SP2 32Bit ) with a USB 2.0, and with my P3 with a USB 1.0(Windows
XP SP132Bit) . However, today, it wasn't detected at all when I tried plugging it in to a USB 2.0 port located on the in front of  my Desktop Computer P 4 in both Windows XP SP3 32Bit, and Windows XP SP2 32Bit in return.   Once FlashDrive got
plugged to that USB 2.0, I have noticed that notification 'a new hardware was unable to be detected well'. As a result, it was not  shown in the Computer place. Thus, I tried plugging it in to the USB2.0 located on the back of the computer, on which was
working well. However, this time was not detected at all. The FlashDrive was not detected at all. If it was detected, then it would be at least unallocated. However, even its LED didn't light at all once it got plugged in to a USB, although it was lighting.
I think there was virus corrupted it.
I don't care about that drive if it was corrupted or not as much as I care about the data inside it. Thus, Could you please at least let me know how to recover the data inside it?
My FlashDrive is ADATA 2GB, it is about  5years old
Can I take apart it, and fix anything inside? I don't see any screws to be unscrewed?
I really contacted the ADATA, however, they said that the USB Flash Drive might be defective. However, they didn't suggest any solution to fix it.
Also, they suggested 'If you couldn't recovery it by software,please contact with your local store which can provide data recovery service.'
I would be saying that hte USB Flash Drive is no longer detected all once it plugged in to a USB. I.E. it seems as though it is not plugged in to a USB, although it is.
To only checked that the USBs ports are OK, I have plugged other USB Flash Drivers, and they worked well.
Thus, how to recovery data on a USB Flash Drive is not shown at all(i.e. as if it were not plugged to a USB.
That USB FlashDrive was detected and working well on my HP laptop with Windows 7(64Bit), and Desktop Computer P 3 with Windows XP SP1(32Bit)before plugging it in to P 4 with Windows XP SP2, and SP3.
It was also detected and working well while plugging into a USB 2.0 located on the back side of the P 4 Desktop Computer.
However, once it was plugged in to a USB 2.0 located on the front side of the P4 Desktop Computer . Then FlashDrive was not detected at all, and then became  no longer detected when plugging in to the any USB on all Computers.
I don't know if the plugging it to that USB 2.0 located on the front side of the P 4 Computer, or there are some viruses on the P 4 made the USB Drive be infected and then, it became defective
How could I even recovery the data on the USB FlashDrive as long as there is no space(disk) shown at all once plugged in to the Computer.
Note, Those drive letters are for parition on the local hard drive, and on the external hard disk drive.
I think there is no way to recovery the data. As some people said  drive is most likely dead, and will need to be replaced.' But I don't know why some people have suggested to recovery data on the Flash drive  as long as they know
that drive is dead.
A man should convert his anger and sadness into strength to continue living in this life.

The Best Answer

Advertisement
Hey everyone -
Thanks for your suggestions.
David.Austin - yes, my power LED does not fluctuate, so I know the computer isn't sleeping, the display is just 'off'. I do have all my disks set to go to sleep. This is a recent problem - everything used to work just fine.
joejoe - I haven't yet tried zapping the PRAM (or NVRAM), but I give that a shot and reset the SMC (SMU) again. If that doesn't work I'm going to have to do a... re-install.
I'll report back with my results. Glad to hear I'm not the only one with this problem.
Agreed - there is something wrong with one of those two updates.
Jonathan