Current Position:Home > Import Settings or Viewing Problem

Import Settings or Viewing Problem

Update:11-30Source: network consolidation
Advertisement
I have just imported some pictures from my Canon Powershot G15 and I seem to have a problem with my settings.  This is a new issue for me.  I have also just imported shots taken on my Canon 5D MkII without any problem.  The G15 shots seem to have had a 'tilt' applied, which has created white areas.  These were not on the original shots when viewed in the Import module, nor are they visible in the the file when viewed using Microsoft picture viewer so it must be a setting LR is applying.
The only Import setting I am using is Copyright, although I did start with a lens correction in the Develop Settings but removed it for some test shots.
My attached image shows the two screens I use with LR5 on the left and Windows viewer on the right.  You can see the white area in the shot on the left, which is absent from the same shot viewed in Windows.  Both are RAW files.
This is a new problem and I'd appreciate any help
Scott

The Best Answer

Advertisement
Update - I have just opened the image from LR5 into Photoshop CC and the problem persists, i.e. it opens with the same areas but they are transparent in PS.  I tried opening direct from explorer into ACR and same problem.  LR and PS are 'seeing' something in these files that make them open with distortion.
  • Import Settings or Viewing Problem Update:11-30

    I have just imported some pictures from my Canon Powershot G15 and I seem to have a problem with my settings.  This is a new issue for me.  I have also just imported shots taken on my Canon 5D MkII without any problem.  The G15 shots seem to have had

  • Finding proper import settings Update:10-11

    I have been having a problem with my audio not lining up with my video when I export a project.  From reading some forum posts here it seems like it may be import settings causing the problem but I have no idea how to select the proper import setting

  • Can no longer change bit rate in AAC custom import settings Update:10-11

    I've been re-ripping all my CDs at the new higher bit rate. My import settings were AAC Encoder -- custom, originally set to 256 kbps, VBR, and auto for the other two settings. However, some CDs I wanted at a lower setting, so I would go change the b

  • Not all characters showing up in "Import Settings" dialogue Update:10-11

    On the "Import Settings" dialogue in preferences, not all characters are shown when you select an encoder and use a custom setting. For example: When you select AIFF encoder and click "Custom...", sample rate and channel is shown as &q

  • Import and directory synchronize problem Update:10-11

    I'm having a problem importing new pictures into an existing file directory which appears in my Lightroom catalog. The photos import normally but show up as a new directory entry off the root of the Lightroom catalog. When I attempt to move/drag them

  • IWeb Site import to DW - livemode problem Update:10-11

    Hi! I´m new to Dreamweaver and I´m trying to import i site made in Apples iWeb to DW CS6. I can see the site allright using a local copy and It´s also possible to edit the code. I would like to edit the page in design mode, is it possible? I can´t ge

  • Import settings not saved Update:10-11

    I'm running iTunes 4.9.0.17 loaded from the disc that came with my Nano and have used all its functionality with no trouble until now. (I reverted to this previous version due to import problems with 6.0). I can change the import settings, but the ch

  • The Video check box in the Import Settings is greyed out, what have I done? Update:10-11

    I am using a Sony Handycam HDR-SR5E with final cut pro (v7.0l). When logging and transferring my recent files I found i only imported the sound. So returning to the log and transfer window, and checking on the import settings i notice the check boxes

  • High Quality Import settings not working Update:10-11

    Hi, Running iTunes 6.0.4 for Windows and have completely removed and reinstalled it to try to resolve this problem. When I go to the Importing preferences and I try to selet a "Custom..." bit rate....it always defaults back to 128kpbs. I've trie

  • Cannot Change Custom Import Settings For AAC's Update:10-11

    Last night I changed the custom import settings from 192 kbps to 160 kbps for a particular mp3 album I wanted to convert with that bitrate. I tried to change the custom settings back to 192 kbps (the bitrate most of my mp3's & wma's are in). For some