Current Position:Home > CRYSTAL Reports 2010 for VS 2010 Installation and Deployment issues

CRYSTAL Reports 2010 for VS 2010 Installation and Deployment issues

Update:11-30Source: network consolidation
Advertisement
On Installing Crystal Reports for Visual Studio 2010 the Crystal Report Viewer in the Toolbox reports itself as Version 13.0.2000.0. When dragging said viewer onto an ASPX Page it: -
1) Comes up with the wrong version: - Assembly="CrystalDecisions.Web, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304", NOT 13.0.2000.0!
2) The ADE visualisation of the ASPX Page comes up with the following error: - "Error Creating Control - ContentPlaceHolder1. SessionState can only be used when enableSessionState is set to true. ...............
In my Web.Config file enableSessionState is set to true AND System.Web,SessionStateModule is referenced in <httpModules> the message is therefore less than helpful.
3) Surprisingly when I correct the Version to 13.0.2000.0, the same error happens. Even more surprisingly the page builds and in the development environment the CrystalReportViewer [email protected]#@!! Unfortunately when deployed to a production Web Serrver W2K8 x64 and IIS7.x the page loads but the viewer does not, no errors are caught, the event viewer log is happy. (The click-once Runtimes x32 and x64 have been installed on the server).
The same code works fine in VS2008 targetting CR 2008.
How do I:
1) Get CR2010 for VS2101 Installed Correctly?
2) Deploy The Viewer to a production server?

The Best Answer

Advertisement
This is a known issue (unfortunately, no KB created yet as I just duplicated and reported the issue to QA (tracking number; ADAPT01506220)  two days ago).
The issue appears only on computers with side by side install of .NET 2008 and .NET 2010.
Follow these steps to resolve the issue:
1) Remove the following from the web.config:
<add assembly="CrystalDecisions.Shared, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
<add assembly="CrystalDecisions.ReportSource, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
<add assembly="CrystalDecisions.CrystalReports.Engine, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692FBEA5521E1304"/>
2) Open the form that has the viewer on it, go to code behind and replace this:
<%@ Register assembly="CrystalDecisions.Web, Version=10.5.3700.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304" namespace="CrystalDecisions.Web"; tagprefix="CR" %>
with:
<%@ Register assembly="CrystalDecisions.Web, Version=13.0.2000.0, Culture=neutral, PublicKeyToken=692fbea5521e1304" namespace="CrystalDecisions.Web"; tagprefix="CR" %>
3) Go to the Properties of the project, select references and remove crystaldecisions.web of version 10.5.3700
4) In the Properties, click the Add button and then the .NET tab and select crystaldecisions.web version 13.0.2000.0
5) Recompile.
Distribute the CRVS2010 runtime.
MSM:
http://downloads.businessobjects.com/akdlm/cr4vs2010/CRforVS_mergemodules_13_0.zip
32 bit MSI:
http://downloads.businessobjects.com/akdlm/cr4vs2010/CRforVS_redist_install_32bit_13_0.zip
64 bit MSI:
http://downloads.businessobjects.com/akdlm/cr4vs2010/CRforVS_redist_install_64bit_13_0.zip
BTW. the same issue exists with WIN apps. The fix here is much easier; Remove all CR 10.5.3700 references from the project and add references to 13.0.2000 assemblies. (tracking number; ADAPT01506310).
Ludek
Follow us on Twitter http://twitter.com/SAPCRNetSup
Got Enhancement ideas? Try the [SAP Idea Place|https://ideas.sap.com/community/products_and_solutions/crystalreports]
  • CRYSTAL Reports 2010 for VS 2010 Installation and Deployment issues Update:11-30

    On Installing Crystal Reports for Visual Studio 2010 the Crystal Report Viewer in the Toolbox reports itself as Version 13.0.2000.0. When dragging said viewer onto an ASPX Page it: - 1) Comes up with the wrong version: - Assembly="CrystalDecisions.We

  • Crystal reports 2010:Failed to load database information Update:11-30

    Hi guys, I had a vb.net project with crystal reports 2010 for the reporting.The report works fine inside vs 2010.I tried to build an installer for my project using 'Advanced installer'. In Advanced installer there's an option to import the run time e

  • Crystal Reports 2010 SP1 on IIS 7.0 - Report is not being displayed Update:10-11

    Hi, Finally, the keycode assembly, BusinessObjects.Licensing.KeycodeDecoder.dll error is gone, after I installed Crystal Runtime 2010 SP1. Also, I tested Crystal Report 2010 SP1 on my Windows 32 application and I can tell that I do not have this erro

  • Crystal Reports 2010 shows error on 64 bit vista/7 machines Update:10-11

    Hello, <br/><br/> I search the threads before posting my problem. I saw number of threads similar to this but none of them is pointing towards solutions to my problem. Thus decided to create new one. I tried various things listed in old post t

  • Detail sections not displayed with Crystal Reports 2010 Runtime (SP1 also) Update:10-11

    I have migrated a VB app from RDC 9 to Crystal Reports 2010 and I'm experiencing a very strange issue. In a report with 6 nested groups, the detail part is splitted in 7 section, and the whole detail has the "keep together" flag activated. At ru

  • Keycodedecoder.dll failure still there in Crystal Reports 2010 SP1 Update:11-30

    Hi I have a problem with getting an error that busineesobjects.licensing.keycodedecoder.dll not found for version 13.0.2000.0. I am using Crystal Reports for Visual Studio 2010 Support Pack 1 (where I thougt this problem was resolved) The exception d

  • CRVS2010 Beta - Crystal Reports 2010 with VS 2010 Pro fr Update:11-30

    Hi, I fisrt use CR 2010 with Visual 2010 RC US. it works fine. After the offcial launch of VS 2010, i uninstall my VS 2010 RC to dowload the VS 2010 Pro French.I'm not able to use Crystal Reports 2010 anymore, even after uninstall/install Crystal Rep

  • Difficulties with Crystal Report 2010 Update:11-30

    Good morning to everybody! I am with difficulties in generate a report using Crystal Report 2010, following: I have two distinct Tables, being one of the Customers Registered in the System and another of the Delivery Locations that only is supplied w

  • Loading Crystal Report 2010 Error Update:10-11

    When I try to install C# application that I created at the client's workstation, i am getting an error about not getting my report loaded. The application loads the report working in my development workstation, but when i installed in the other works

  • Crystal Reports 2010 in IIS 7.5 asking for authentication Update:10-11

    Hi, We're in the process of moving from 2003 IIS 6 Web servers to 2008 R2 with IIS 7.5. We also have a Windows 2008 server running IIS 7 and everything works fine on this server. On the new servers when we go to our crystal reports viewer page we get